BANU TOZLUYURT

İstanbul doğumludur. İstek Vakfı Özel Belde Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunudur. Kanada, George Brown College’da Sosyal Medya ve Pazarlama eğitimi aldı. Ortaokul yıllarında mahallelerindeki bir düğme fabrikasında delikleri kapalı çıkan düğmeleri delerek başladığı iş hayatı lise ve üniversitede ders vererek devam etti. Annesinin de eğitimci olmasının da etkisi var mı bilinmez Eğitmen ve Yönetim Danışmanı olarak iş hayatına devam etti. 1996 – 1999 yılları arasında Peter Senge’den aldığı eğitimlerle Sistem Yaklaşımı, Öğrenen Organizasyonlar ve Takım Halinde Öğrenme Laboratuvarı çalışmalarında bulundu. 2000 – 2004 yılları arasında Türkiye’nin önde gelen mobil telekomünikasyon firması ve ulusal bankasında eğitim yöneticiliği görevlerinde bulundu.2008 yılından beri kendi eğitim firmasında Kişisel Gelişim, İletişim Becerileri, Kişilerarası İlişkilerin Geliştirilmesi, Psikolojik Sermaye, İnovasyon, Takım Çalışması, Çağrı Merkezi konularında eğitimler vermekte, KeynoteSpeaker olarak sunumlar yapmaktadır. 

Kadının Adı Var platformu kurucularındandır. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine hazırladığı Bir Eşitlik Ütopyası adlı müzikli seminerin konuşmacısıdır. Birlikte Geleceğiz Sürdürülebilir Destek Projesi kapsamında çocukların ve kadınların kültürel, sosyal gelişimine destek veren program yaratıcısı olarak Türkiye’nin ihtiyaçlı bölgelerine giderek çalışmalar yapmaktadır. 2 Kadın Anadolu’da adlı seyahat programının iki kadınından biridir. Kanada’nın Türkçe yayın yapan tek kanalında, İngilizce alt yazılı olarak yayınlanmış “Göçmen Kadın Günlüğü” adlı belgeselin metin yazarıdır.

“Hayat Çocukla Güzel”, “İmza Kızın”, “İmza Karın” “İmza Ben” “Bi Arkadaşın Başına Gelmiş”, “Dut Ağacı”, “Gitmek de Kalmak da Zor Geldiğinde”, “Kendi Ayak İzini Oluşturan Kadınlar” adlı kitapları bulunmaktadır. Türkiye’nin ilk blog yazarlarındandır.

Eğitimleri:

  • Psikolojik Sermaye
  • Vuca Dünyası ve Panzehiri Bani
  • Kurum Kültürü
  • İnsan İlişkilerinde Sınıfı Geçmek
  • Bir Eşitlik Ütopyası
  • Öğrenen Organizasyon Olmak

Daha fazlası için bizimle iletişime geçin…